Tot ce trebuie să știi:

copilul nu trebuie să aibă cunoștințe tehnice de nici un fel

pregătim de la "zero" copiii, cu sesiuni recapitulative

programul este adresat atât fetelor cât și băieților cu vârste între 9 și 15 ani

trecerea de la un nivel educațional la altul se face în aproximativ 6-8 luni de zile

după finalizarea unui nivel educațional, copiii primesc și diplomă care să ateste parcurgerea respectivului nivel

participarea se face doar pe baza formularului de înscriere

prima sesiune de acomodare este gratuită!


Iată cum sunt împărțite costurile noastre:Cum te înscrii?

PASUL 1

 • dați click pe butonul 'ONLINE' de mai jos și completați cu atenție formularul;
 • noi revizuim aplicația și ne asigurăm că totul este în regulă;
 • vă confirmăm înscrierea, printr-un e-mail trimis către Dvs.;
 • verificați adresa de e-mail folosită în aplicație (pentru confirmare înscriere inițială).

PASUL 2

 • in prima ședință (GRATUITĂ) primiți formularul de înscriere pentru completare;
 • la acest pas se presupune că v-ați hotărât să înscrieți copilul și el este de acord să urmeze cursurile;
 • îl completați și îl aduceți la a 2-a ședință.

 
 

Întrebările pe care ni le adresează părinții:

Modalitatea de învățare se bazează pe o îmbinare eficientă între teorie - înțelegere - practică. Fiecare nivel se materializează și cu o diplomă (obținută pe baza unui mic examen teoretic și practic) care să ateste faptul că micii electroniști au dobândit aptitudinile teoretice dar mai ales practice, cerute de programa noastră. Pe lângă aceasta :

 • copilul are ocazia să învețe lucruri inedite alături de mentori și formatori profesioniști și își va dezvolta gândirea logică foarte mult;
 • va învăța ce înseamnă noțiunea de proiect și etapele de dezvoltare ale acestuia (inițierea, dezvoltarea și încheierea, ca pași fundamentali);
 • își va dezvolta gândirea retorică și analitică, noi clarificăm și găsim răspunsuri la întrebările lor legate de lumea tehnologizată în care trăim;
 • toate materialele didactice (cursuri, îndrumare de laborator, experimente, kit-uri, componente) primite în timpul întâlnirilor pot fi luate de copii acasă, devenind proprietatea acestora și a părinților (însă fără drept intelectual asupra acestora, nefiind posibilă multiplicarea, distribuirea, copierea, scanarea, trimiterea prin e-mail, fără acordul nostru scris în prealabil - vezi informațiile de confidențialiotate din josul paginii de curs printate).


Condiții de confidențialitate: "Documentele conțin informații ptotejate de drepturile de autor. Nu pot fi distribuite (copiate, scanate, atașate în email, fotografiate, împrumutate) în afara organizației ACME și a sucursalelor/filialelor acesteia, fără acordul scris al membrilor fondatori ACME - Sibiu.
Fiecare nivel educațional durează aprox. 6 luni, exceptând nivelul I - începători, care durează 8 luni (fiind pentru începători, este esențial și necesită o investiție mai mare de timp și efort). Întâlnirile se desfășoară săptămânal în cursul acesteia și ocazional 1 dată la 2 săptămâni sâmbăta, în week-end (întalniri stabilite în funcție de program, condiții meteo și anotimp).
Am pregătit pentru cei mici o programă bine pusă la punct conținând noțiuni elementare de electronică, construcții electronice simple (5 construcții/nivel) și de dificultate medie (mai ales la nivelele superioare, II și III), KIT-uri și metode de înțelegere, asamblare și testare a acestora. De asemenea, dezvoltăm celor mici abilitățile practice și intuitive, gândirea retorică și analitică, găsirea soluțiilor la mici probleme tehnice etc. Tot ceea ce îi învățăm se găsește structurat astfel:

 • informațiile scrise (prin curs, îndrumare, în timpul lucrărilor practice) sunt dublate 100% verbal și sunt explicate (nu lăsăm copiii niciodată să înțeleagă singuri ce scrie în curs sau în materiale, atât timp cât participă la întâlnirea respectivă de la sală);
 • informațiile explicate suplimentar sunt abundente și spontane, corelăm noțiunile cu exemplele din viața de zi cu zi, punem întrebări, ni se adresează zeci de întrebări zilnic de la copii și răspundem la toate, fără deosebire;
 • părțile practice (montarea componentelor, testarea kit-urilor, încasetarea) se desfășoară individual, cu fiecare copil în parte, sub supervizarea noastră atentă;


Pentru mai multe informații, va invităm să consultați oferta noastră educațională precum și tematica detaliată a programului educațional (pentru toate nivelele).
Nu este necesar să aduceți nimic, în afara interesului pentru programul nostru și a formularului de înscriere (în prima ședință ). Tot programul educațional, facilitățile și materialele pe care le primiți sunt incluse în taxa de participare lunară.

În prima ședință (care este gratuită) ne cunoaștem, estimăm dacă copilul Dvs. poate urma cursurile noastre și dacă îi va place, dacă are înclinații și intenția de a face parte din comunitatea noastră de mici electroniști și inventatori!
La fiecare ședință sunt cel puțin 2 mentori prezenți, un mentor - inginer electronist pentru predare și explicații și un formator/îndrumător tehnic pe partea de supraveghere și responsabil cu buna desfășurare a activităților. Sunt câte 8 copii (max.) în fiecare grupă.

La o masă de lucru sunt grupați 4 copii, câte 2 pentru o stație de lucru (o stație de lucru este compusă din stație de lipit, fludor, clești și patenți, tresă absorbantă, șurubelnițe etc.). Fiecare copil primește același KIT și material didactic, același ajutor și sprijin din partea noastră și va obține același rezultat practic, după finalizarea asamblării KIT-ului respectiv. Facem tot posibilul ca nimeni să nu rămână în urmă, la sfârșitul fiecărei sesiuni (4 întâlniri consecutive) toți copiii vor lua montajele cu ei acasă, pentru a le folosi și a se bucura de rezultatul muncii lor.
În acest moment nu avem disponibilă opțiunea de a recupera lecțiile cu fiecare copil în parte, din lipsă de timp. Pe măsură ce vom găsi soluții pentru această facilitate vă vom anunța. Totuși, la fiecare curs, facem sesiune de recapitulare despre ceea ce am învățat în întâlnirile precedente pentru a-i face pe cei mici să înțeleagă mai bine noua lecție și pentru a eficientiza procesul de învățare. Toate lecțiile și materialele, îndrumarele și KIT-urile, sunt bine conectate între ele; în acest sens vă recomandăm pe cât posibil să nu lipsiți.
Lucrăm într-un cadru organizat și disciplinat, promovăm respectul reciproc și seriozitatea, atât din partea copiilor, cât și a părinților. Nu incurajăm competiția necinstită sau exagerată, dar stimulăm și încurajăm foarte mult interesul celor mici pentru aflarea răspunsurilor la întrebări sau mici concursuri premiate (cu componente sau dispozitive electronice inedite). Copiii trebuie să se simtă toți egali, respectați la fel și cu aceleași drepturi în grup. Încurajăm părinții să aiba în vedere următoarele:

 • dacă copilul are un temperament vulcanic, nu socializează și este impulsiv, vom fi nevoiți să nu îl înscriem (indiferent de insistențele părinților);
 • dacă are anumite probleme de socializare și adaptare, de atenție sau suferă de anumite afecțiuni, vă rugăm să ne comunicați din timp și să nu îl înscrieți (sperăm că înțelegeți că nu acesta este scopul nostru, nu putem să oferim alte servicii în afara celor de îndrumători și mentori în domeniul științei și tehnologiei);
 • dacă copilul suferă de anumite afecțiuni ale sistemului respirator (astm, alergii la fum, rășini, etc) vă rugăm să ne comunicați și să nu îl înscrieți (nici chiar la acceptul medicului, deoarece noi nu ne putem asuma acest risc).


Credem că puteți lesne înțelege scopul și intențiile acestui program educațional, riscurile și responsabilitatea ca mentori și fondatori ai acestui program educațional. Vă rugăm să nu interpretați ca o discriminare cele enumerate mai sus!
Cel mai adesea organizam cursuri și pe perioada vacanței, exceptând-o pe cea de iarnă, de Paște și sărbătorile naționale.

*Pe durata vacanței de vară și a celei de iarnă, mentorii vor avea concediu, astfel activitatea oprindu-se DOAR pentru perioade până în 2 săptămâni. Acestea vor fi anunțate din timp.
NextEdu